Ваш надійний партнер та порадник
Написати нам
м. Львів, вул. Свєнціцького, 5, оф. 211

Перебування іноземців в Україні. Ласкаво просимо, інвестори.

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення бар’єрів для залучення іноземних інвестицій», було внесено ряд змін, що стосуються перебування в Україні засновників іноземних компаній.

В цій статті пропонуємо Вашій увазі ТОП  5  змін, які вступають в силу  27.09.2017 року .

 1. Нова підстава для отримання посвідки на тимчасове проживання в Україні

Іноземні інвестори матимуть право оформити посвідку на тимчасове місце проживання за умови, якщо :

- іноземець чи особа без громадянства є засновником або бенефіціарним власником (контролером) юридичної особи, зареєстрованої в Україні;

-   розмір частки у статутному капіталу іноземця чи особи без громадянства повинен бути не менше суми, еквівалентної  100 000 євро за курсом НБУ.

 2.Строк посвідки на тимчасове проживання  

Посвідки для іноземців та осіб без громадянства, які інвестували 100 000 євро у бізнес  в Україні, видаватимуться на строк  2 роки, в той час строк посвідок, що оформляються на іншій правовій підставі, становитиме 1 рік.

 3. Порядок продовження посвідки для інвесторів

Для того, щоб продовжити термін дії посвідки на тимчасове проживання в Україні, інвестор в процесі ведення бізнесу повинен вчинити певні дії, а саме:  

- працевлаштувати в компанії щонайменше трьох громадян України, при чому на момент звернення із заявою щодо продовження посвідки, вказані особи повинні працювати не менше 6 місяців;

- або підтвердити сплату юридичною особою податку на прибуток у розмірі не менше 50 мінімальних заробітних плат за останній фінансовий рік.

Схоже, що зазначений вище підхід був запозичений з Європи, оскільки такі норми діють у сусідній Польщі.

 4. Скорочено строки видачі посвідки

Розгляд документів для оформлення посвідки відбуватиметься дещо швидше, ніж це відбувається зараз. Після набрання законом чинності  посвідки видаватимуться у строк  10 днів, тоді як зараз строк оформлення посвідки становить 15 днів.

 5. Плата за оформлення та продовження посвідки

Окрім оформлення посвідки законом передбачено плату і за її продовження. Заявникам  доведеться заплатити адміністративний збір, що становитиме 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

profesional

Професіоналізм

Ми докладаємо максимум зусиль, щоб кожний наш Клієнт отримав позитивний результат від співпраці з нами.

dosvid

Досвід

В нашій команді працюють кваліфіковані адвокати з багаторічним досвідом роботи, які зарекомендували себе як професіонали своєї справи.

result

Об’єктивність

Ми не даємо порожніх обіцянок, ми реально оцінюємо ситуацію і обираємо найоптимальніший шлях для вирішення Вашої проблеми.

confidence

Конфіденційність

Ми забезпечимо максимальну конфіденційність та нерозголошення інформації, отриманої від кожного Клієнта. Ви можете нам довіряти!